Συνέδριο στην Αθήνα: η επιστήμη του web ως κοινωνική επιστήμη

Το συνέδριο με τίτλο “η επιστήμη του web ως κοινωνική επιστήμη” θα διεξαχθεί την Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2008, ώρα 5:00 μ.μ., στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Αίθουσα Σάκη Καράγιωργα, 2ος Όροφος). Σε αυτό συμμετέχουν αρκετοί νέοι Έλληνες ερευνητές από τον ευρύτερο χώρο των κοινωνικών επιστημών που ασχολούνται με το αντικείμενο του διαδικτύου.
Την εκδήλωση διοργανώνουν το Κέντρο Ψυχο-Κοινωνιολογικής Έρευνας της Διακυβέρνησης των Δυνητικών Κοινοτήτων – Ερευνητικό Κέντρο «ΩΜΕΓΑ» (Τμήμα Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου) και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δυνητικές Κοινότητες: Κοινωνιο-Ψυχολογικές Προσεγγίσεις και Τεχνικές Εφαρμογές».

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου:

Η επιστήμη του web ως κοινωνική επιστήμη

17:00 – 17:30 Προσέλευση / Εγγραφές

17:30 – 18:30 Μέρος Α’

Opening Statement: Γεώργιος Βάγιας, Υπ. Διδάκτορας Τμ. Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου – Μέλος Ινστιτούτου για την Έρευνα και τη Μελέτη των Επιστημών του Διαδικτύου

Keynote speaker: Μιχάλης Βαφόπουλος, Διδάσκων Παν/μίου Αιγαίου – Εισήγηση με θέμα Η Επιστήμη του Web. Εισαγωγικά Στοιχεία.

Θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία θα πάρουν μέρος οι:

Παύλος Σπυράκης, Καθηγητής – Δ/ντής Ερευνητικού Ακαδημαϊκού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών

Κωνσταντίνος Κοσκινάς, Αναπλ. Καθηγητής – Δ/ντής Ερυενητικού Κέντρου «ΩΜΕΓΑ» και του ΠΜΣ Δυνητικές Κοινότητες: Κοινωνιο-Ψυχολογικές Προσεγγίσεις και Τεχνικές Εφαρμογές

Σπύρος Αρσένης, Δρ. Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής – Διδάσκων του ΠΜΣ Δυνητικές Κοινότητες: Κοινωνιο-Ψυχολογικές Προσεγγίσεις και Τεχνικές Εφαρμογές

18:30 – 19:00 Q&A

19:00 – 20:00 Μέρος Β’

Θεωρητικές Προσεγγίσεις και Τεχνικές Εφαρμογές των Δυνητι-
κών Κοινοτήτων

Συντονιστής: Δρ. Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος, Τμήμα ΕΜΜΕ, Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ασημάκης Βαλαβάνης: «Chip κάρτες: Τα οφέλη & οι διαδικασίες μιας μετάβασης για το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα, την ιδιωτική κατανάλωση και την ασφάλεια των συναλλαγών»

Γεώργιος Μελέας: «Το Κόμμα-Δίκτυο. Από την παραδοσιακή κομματική οργάνωση στο κόμμα-δίκτυο»

Αγγελική Παπανδρέου: «Αξιολόγηση Δικτυακών Τόπων Ομάδων Ποδοσφαίρου Super League αγωνιστικής περιόδου 2008-2009»

Στέλλα Μπαρμπάτη: «Οι δυνητικές κοινότητες ως τρόπος επικοινωνίας, πληροφόρησης και ανάπτυξης: ‘κατασκευάζοντας’ μία κοινότητα ναυαγοσωστών»

Δημήτριος Σπηλιωτόπουλος: «Ψυχο-Κοινωνιολογία της Κυριαρχίας: Κυβερνοπόλεμος»

20:00 – 20:30 Q&A – Συμπεράσματα – Κλείσιμο ημερίδας

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Κ. Κοσκινάς (Πρόεδρος), Σ. Αρσένης, Σ. Μπαρμπάτη, Μ. Ζιακούλης, Γ. Βάγιας


2 thoughts on “Συνέδριο στην Αθήνα: η επιστήμη του web ως κοινωνική επιστήμη

  1. Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι τα μαθαίνω αυτά από το blog σου. Κάτι και εγώ δεν παρακολουθώ βέβαια, αλλά όχι και έτσι. Ευχαριστούμε οπότε για την ενημέρωση!

  2. Ευάγγελε, από τι βλέπω στο Google, η ανακοίνωση υπάρχει σε 4 (!) μόνο σάιτς. Είναι όντως παράδοξο για ένα συνέδριο που αφορά το διαδίκτυο…

Leave a Reply

Your email address will not be published.