Πως να κατεβάσετε βίντεο από YouTube και DailyMotion

Χιλιάδες βίντεο κυκλοφορούν σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το DailyMotion. Τα βίντεο αυτά είναι σε μορφή flash και διατίθενται μόνο για online κατανάλωση και όχι για κατέβασμα στο σκληρό δίσκο. Για όσους σερφάρουν με Mozilla Firefox υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να γράψουν τα βίντεο αυτά στον υπολογιστή τους με δύο κλικ.

Πρώτα πρέπει να κατεβάσετε την extension Unplug για το Firefox εδώ. Μόλις αυτή εγκατασταθεί πηγαίνετε στη σελίδα του βίντεο που σας ενδιαφέρει, κάντε δεξί κλικ και save στο όνομα του αρχείου. Το αρχείο είναι σε μορφή .flv (Flash video). Για να το “διαβάσετε” θα χρειαστείτε ένα προγραμματάκι όπως το FLV Player που θα βρείτε δωρεάν εδώ (κλικάρετε στο πράσινο κουμπί που λέει télécharger).

(μια άλλη μέθοδος ακόμα πιο απλή είναι να κάνετε copy το συνδεσμο του βίντεο και paste στο πράσινο πλαίσιο που βρίσκεται πάνω πάνω στο site Keepvid, κλικάρεται στο download και από κάτω στο γκρί πλαισιο θα έχετε το direct link. Χρειάζεστε πάλι το FLV Player για να διαβάσεται το αρχείο)

Καλό κατέβασμα!!

12 thoughts on “Πως να κατεβάσετε βίντεο από YouTube και DailyMotion

 1. Έκανα όλα αυτά που γράφεις αλλά άμα κάνω πάνω στο βίντεο κλικ με το ποντίκι, δεν βγαίνει τίποτα για να αποθηκεύσω. Zoom, Quality, Settings κλπ. βλέπω… :-((

 2. Έκανα όλα αυτά που γράφεις αλλά άμα κάνω πάνω στο βίντεο κλικ με το ποντίκι, δεν βγαίνει τίποτα για να αποθηκεύσω. Zoom, Quality, Settings κλπ. βλέπω… :-((

 3. Εαν όλα εχουν γίνει σωστά θα δεις ένα button (πράσινο ψαρι) πάνω δεξιά στο firefox. Πήγαινε σε μια σελίδα του YouTube με βίντεο και κλικαρε στο ψαράκι τότε θα δεις μια νέα σελίδα με το save: μη ξεχάσεις να κάνεις restart το firefox για να δουλέψει η extension!!

 4. Εαν όλα εχουν γίνει σωστά θα δεις ένα button (πράσινο ψαρι) πάνω δεξιά στο firefox. Πήγαινε σε μια σελίδα του YouTube με βίντεο και κλικαρε στο ψαράκι τότε θα δεις μια νέα σελίδα με το save: μη ξεχάσεις να κάνεις restart το firefox για να δουλέψει η extension!!

 5. Γειά σου Νίκο!
  Μόλις είδα τις flickr-φωτογραφίες μου από το σετ για την Αθήνα στο blog σου.
  Η επιλογή με τιμά.
  Σ’ ευχαριστώ.

  :ο)

  Μελίνα

 6. Γειά σου Νίκο!
  Μόλις είδα τις flickr-φωτογραφίες μου από το σετ για την Αθήνα στο blog σου.
  Η επιλογή με τιμά.
  Σ’ ευχαριστώ.

  :ο)

  Μελίνα

 7. @Μελίνα
  Εγώ σε ευχαριστώ για τις πανέμορφες εικόνες που μου θυμίζουν την πόλη στα στενά της οποίας μεγάλωσα…

 8. @Μελίνα
  Εγώ σε ευχαριστώ για τις πανέμορφες εικόνες που μου θυμίζουν την πόλη στα στενά της οποίας μεγάλωσα…

Leave a Reply

Your email address will not be published.