Αντίχτυπος: απεργιακή εφημερίδα των εργαζόμενων στα ΜΜΕ

ΑΝΤΙΧΤΥΠΟΣ
Η εφημερίδα αυτή μοιράστηκε την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα σε 45.000 αντίγραφα. Αποτελεί την ειδική απεργιακή έκδοση της Διακλαδικής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων-Ανέργων στα ΜΜΕ.

“Αυτό το απεργιακό φύλλο επιχειρεί να εξυπηρετήσει δύο σκοπούς: ο πρώτος είναι να γνωριστούμε και να συναντηθούμε. Δεν είμαστε ρουφιάνοι, δεν είμαστε αλήτες, δεν είμαστε οι τηλεαστέρες του δελτίου των 8, δεν δίνουμε γραμμη, δεν είμαστε παπαγαλάκια της κυβέρνησης, της τρόικας, της ΓΑΔΑ. Είμαστε τεχνικοί, διοικητικοί, ρεπόρτερ, φωτογράφοι, ηχολήπτες, κάμεραμεν – είμαστε σκληρά εργαζόμενοι στη βαριά βιομηχανία του Τύπου. Είμαστε το προλεταριάτο των έντυπων, των καναλιών, των ραδιοφώνων.

Ο δεύτερος σκοπός της έκδοσης μας αποκαλύπτει την τραγική ειρωνεία που βιώνουμε: ενώ δουλεύουμε στα Μέσα ενημέρωσης δεν έχουμε φωνή, δεν έχουμε λόγο, η άποψη μας δεν δημοσιοποιήται πουθενά. Δεν είναι ο μέσος δημοσιογράφος αυτός που στις πορείες βλέπει “μπάχαλα”, αυτός που στις απεργίες ματαδίδει “την ταλαιπωρία χιλιάδων Αθηναίων”, που θεωρεί τους δημόσιους υπαλλήλους τεμπέληδες, τους φοιτητές “ταραξίες”.

Αν λοιπόν οι εφημερίδες όντως ελέγχονταν από τους εργαζόμενους, θα ήταν κάπως σαν και αυτή που κρατάτε: ειλικρινείς, έντιμες, αλληλέγγυες, αξιοπρεπείς.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.